Vamdrup Flyveklub

Hvordan får jeg certifikat og hvad koster det

Har du planer om at lære at flyve, så er her et fingerpeg om økonomien, ved erhvervelse af Privat Pilot License (PPL) eller UltraLet (UL) certifikat. Nedenstående er retningsvisende og taget ud fra et landsgennemsnit.
Det er en god ide at konsultere en godkendt flyvelæge, og få din medical, før du starter på PPL teori undervisningen, således at du undgår unødige udgifter, hvis det skulle vise sig, at du ikke kan blive lægeligt godkendt.

Vamdrup Flyveklub kan kun forestå den praktiske flyvning til UL og tilbyder ikke PPL teoriundervisning, men henviser til undervisningssteder.

Hvad koster pilotuddannelsen
Marts 2015 - forbehold for ændringer. Alle priser er inkl. moms. Trafikstyrelsen (TRS) priser er baseret på BL 9-10 af 16/12-2014. Nedenstående giver dig et overblik over hvad det vil koste at erhverve en pilotuddannelse. Siger din læge god for uddannelsen, så kontakt en anerkendt flyvelæge for undersøgelse med henblik på udstedelse af Medicial Certificate. Det koster ca. kr. 1.800,00

Eksempel på PPL teori, NBEG radio certifikat og skoling på udvalgt flytype:

Deltagelse i Privat Pilot License Teorikursus (PPL) kr. 2.400,-
Deltagelse i dansk radio kursus (NBEG RDO certifikat) kr. 1.900,-
Prøvegebyr Trafikstyrelsen, i alt 4 fag. Prisen er pr. fag kr. 631,00 også ved omprøve kr. 2.524,-
Du kan altså erhverve din teori og radio bevis for ca. kr. 6824,-

Herefter kan du frit vælge hvilken vej du vil gå. - Om det skal være UL eller motorflyver.

PPL-UL (ultralight) Skoleflyvning, min. 20 timer kr. kr. 14.000,-
PPL-LAPL (motorflyver) Skoleflyvning, min. 30 timer á kr. 1.300,00, i alt kr. 39.000,-
PPL-A (motorflyver) Skoleflyvning, min. 45 timer á kr. 1.400,00, i alt  kr. 63.000,-

Alle priserne er taget ud fra et gennemsnit på landsplan og er derfor kun retningsvisende.

Ønsker du yderligere information om hvor og hvordan du kan komme i gang, så kontakt bestyrelsen, eller send en mail til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.