Vamdrup Flyveklub

7/8 2015
Torsdag aften kl. 2100L, havde vi første testflyvning af OY-9180 foretaget af Boe. Flyvningen forløb planmæssigt og der blev foretaget 4 landinger, 2 på græs RWY 26 og 2 på asfalt RWY 19. Vinden var 250/6 på Q1017. Den flyver rigtig fint og er klar til skoleflyvning og udlejning til klubbens medlemmer.

OY-9180 er klubbens "nye" klubfly. Flyet er et Ikarus C22 Aero. Det er, af kompetente personer i klubben, i færd med at blive totalt istandsat efter at have stået stille i en årrække. Flyet har ikke været skadet, men efter at have stået stille. er motor og resten af flyet skilt ad og inspiceret. Alt nødvendigt er, eller bliver skiftet.

Flyet skal selvsagt fungere som klubfly og som skolefly. Flyet er et rigtig godt skolefly, da det er let fløjet, utrolig godmodigt og tilgivende. Fra cockpittet er der en fantastisk udsigt, pga. opbygningen, lidt i stil med lille helikopter. Flyet er, som sagt, meget let fløjet og flyver med en hastighed af ca. 100km/t. Flyet har nogle særdeles gode flyveegenskaber. Det flyver ligeud når det er trimmet, uden konstant brug af rorflader. Det gode stall egenskaber uden at tabe en vinge,men er helt dynamisk og sænker bare "næsen" som det skal, helt udramatisk. Et rigtig godt begynderfly.

Flyet skal også bruges til at omskole de PPL piloter, der ønsker at prøve kræfter med UL flyvning.

Flyet skal ligeledes bruges til udlejning for klubbens medlemmer.

Meget mere om skoling og udlejning, når flyet er klar til at blive trukket ud af hangaren.